De aanpak
Op het moment dat BTA in het traject stapt, ligt er al een kant-en-klaar plan voor de twee woningen, op basis van een ontwerp van de aangetrokken architect. Ook is de vergunning voor dit plan al rond. Echter, het plan voor de woonhuizen voldoet niet geheel aan de wensen van de opdrachtgever. Zo wil hij onder meer een dakoverstek aan de zijgevel, zodat lichtinval wordt tegengegaan. Daarnaast vraagt hij of wij een nieuw ontwerp willen maken waarin het volume van het toekomstige huis dusdanig is vergroot dat het maximaal toegestane aantal kuub wordt gerealiseerd.
BTA denkt met de particulier mee over de manieren waarop zijn wensen op het gebied van exterieur en interieur kunnen worden vervuld. Daarnaast kijken we wat er nodig is om deze wensen aan te laten sluiten op de vergunningscriteria van de gemeente, bijvoorbeeld als het gaat om materiaalgebruik en afwerking.
Het resultaat
Met hulp van BTA bouwt de opdrachtgever het bestaande plan om tot een eigen ontwerp waarin zijn uitdrukkelijke woonwensen zijn doorgevoerd. Wij verzorgen vervolgens de vergunningsaanvraag, schrijven het bestek en zetten de aanbesteding uit in de markt. Inmiddels heeft de opdrachtgever diverse offertes ontvangen, zodat hij zelf kan kiezen welke aannemer zijn nieuwe huis gaat bouwen.