Projecten > 

Advisering verhuurder / huurder bedrijfspand, Zwolle

Advisering verhuurder / huurder bedrijfspand, Zwolle

Met Riwal als huurder gaat ook omgeving Zwolle de lucht in

In 2018 komt de eigenaar van een bedrijfspand aan de Nervistraat voor advies bij BTA. Hij gaat zijn bedrijfspand aan Riwal verhuren en wil er zeker van zijn dat zijn belangen worden behartigd en dat de nieuwe huurder zich aan de vooraf gemaakte afspraken houdt. Tegelijkertijd krijgt BTA de vraag van de nieuwe huurder om hem te begeleiden bij de vergunningsaanvraag voor de transformatie van de bedrijfshal tot een hal met kantoorgedeelte.

De aanpak

Met de belangen van de verhuurder in het achterhoofd, vervult BTA een adviserende rol richting de nieuwe huurder. Samen kijken we hoe we de wensen omtrent de transformatie van de bedrijfshal het best kunnen realiseren. Voor het kantoordeel is bijvoorbeeld daglicht nodig en daarom moeten er kozijnen in de bestaande gevel worden geplaatst. Voor deze gevelaanpassing maakt BTA de benodigde bouwkundige tekeningen van het gevelaanzicht en verzorgen we de vergunningsaanvraag.

We adviseren de huurder voor wat betreft de ideale indeling van de bedrijfshal en ook hiervoor verzorging wij de aanvraag voor de gewenste vergunning. Bovendien lukt het BTA via een vakkundige onderbouwing om een vergunning voor een inrit van niet 8 meter, maar 15 meter breed te regelen. Hierdoor kunnen de vrachtwagens met daarop de hoogwerkers van Riwal eenvoudig het terrein op- en afrijden.

Het resultaat

Dankzij de kennis en expertise van BTA is de verhuurder van het pand aan de Nervistraat ervan verzekerd dat de nieuwe huurder geen onrechtmatige aanpassingen in de bedrijfshal doorvoert. Bovendien wordt het pand op correcte wijze aangepast, zodat huurder Riwal vanuit een bedrijfshal mét kantoorunits kan gaan ondernemen.