Projecten > 

Uitbreiding stadion PEC Zwolle, Zwolle

Uitbreiding stadion PEC Zwolle, Zwolle

Voor de start van het voetbalseizoen weer een verbetering in het stadion toegepast

Vanwege de promotie naar de eredivisie besluit PEC Zwolle om in de zomerstop van 2012 samen met BTA de uitbreidingsmogelijkheden van het stadion te onderzoeken. Het doel is om in het nieuwe seizoen de capaciteit voor wat betreft het aantal toeschouwers uit te breiden. In de loop van de jaren worden diverse vervolgstappen gezet.

De aanpak

Als projectmanager is BTA vanaf de initiatieffase tot en met de oplevering van de verschillende onderdelen van het uitbreidingsplan betrokken. Wij verzorgen bijvoorbeeld de bouw- en vergunningsaanvragen, waarbij we ervoor zorgen dat alle relevante documenten worden verzameld. In het traject nemen we de mogelijkheden en eisen mee die voortkomen uit het nieuwe stadionbesluit. Vanuit onze expertise zorgen we er bovendien voor dat essentiële stappen, zoals het laten maken van een vluchtplanberekening, niet over het hoofd worden gezien.

De afgelopen jaren heeft BTA onder andere bijgedragen aan:

JAARTAL – De aanpassing van de noord-tribune, waarbij de zitplaatsen zijn vervangen door staanplaatsen en de capaciteit in het stadion kan worden uitgebreid.

2016 – De uitbreiding van de hoofdtribune, door extra zitplaatsen rondom de dug-outs te plaatsen.

2016 – De aanpassing van de noord-tribune, waarbij de zitplaatsen zijn vervangen door staanplaatsen en de capaciteit in het stadion kan worden uitgebreid.

2017 – De verhoging van het speelveld met 40 centimeter, zodat de toeschouwers in het stadion een optimale voetbalbeleving ervaren.

2018 – De verplaatsing van het mindervalidenbordes van de eerste etage op de zuid-tribune naar een plek onderaan de hoofdtribune, pal aan het veld, deels overdekt en met stoeltjes voor de begeleiders van de mindervaliden. Ook qua logistiek biedt het nieuwe mindervalidenbordes voordelen. Het nieuwe bordes ligt vlak naast de in-/uitgang van het stadion, zodat het gebruik van de lift niet meer nodig is. Op de voormalige plek van het mindervalidenbordes op de zuid-tribune worden extra zitplaatsen gecreëerd, zodat de capaciteit van het stadion opnieuw wordt uitgebreid.

2018 – Uitbreiding van de oost-tribune, inclusief de realisatie van extra toiletgroepen in omloop-oost in verband met de toename van het aantal toeschouwers op deze tribune.

Het resultaat

Mede dankzij de kennis en expertise van BTA kan PEC Zwolle in de afgelopen jaren niet alleen de capaciteit van het stadion uitbreiden van circa 10.000 naar  14.000 toeschouwers, ook de voetbalbeleving en de toeschouwersfaciliteiten in het stadion zijn verbeterd.