Projecten > 

Begeleiding vergunningstraject Perron038, Zwolle

Begeleiding vergunningstraject Perron038, Zwolle

Zeer snel geschakeld om Zwolse innovatie mogelijk te maken

In 2018 is Perron038, het innovatiecentrum voor de maakindustrie in de regio Zwolle, op zoek naar een plek om zich te vestigen. Het bestuur laat haar oog vallen op een oude industriƫle hal aan de Hanzelaan, pal naast het station in Zwolle. Omdat de nieuwe functie van het pand in strijd is met het bestemmingsplan, roept Perron038 de hulp in van BTA om de vereiste vergunning rond te krijgen.

De aanpak

Tijdens ons gesprek met de opdrachtgever wordt duidelijk dat Perron038 in de bedrijfshal diverse units over twee etages wil realiseren. In deze units zal onderwijs en ontwikkeling plaatsvinden en deze functionaliteit strookt niet met het bestemmingsplan dat op de locatie harde maakindustrie vereist. Daarnaast blijkt al snel dat met name de brandveiligheid van de te bouwen units extra aandacht vraagt.

Daarom besluiten we om de volgende twee stappen te nemen: allereerst tonen we bij de gemeente aan dat de nieuwe functie van het pand feitelijk niet afwijkt van de huidige functie. Daarnaast winnen we aanvullend advies in bij Huls Adviseurs, de specialist op het gebied van brandveiligheid.

Het resultaat

De aanpak van BTA heeft het gewenste effect. De gemeente geeft een vrijstelling voor wat betreft het bestemmingsplan. En dankzij het adviesrapport met aanvullende maatregelen op het gebied van brandveiligheid, krijgt Perron038 de vereiste vergunning. Inmiddels zijn de units in de voormalige fabriekshal gerealiseerd en heeft het innovatiecentrum voor de maakindustrie in de regio Zwolle de deuren geopend.