Projecten > 

Complete renovatie en uitbreiding woning, Zwolle

Complete renovatie en uitbreiding woning, Zwolle

Uniek ontwerp uit eigen keuken

In de zomer van 2019 wordt BTA door een particulier benaderd. Hij heeft een jaren 30 woning aan de Spoolderbergweg in Zwolle gekocht en wil de bestaande woning en het bijgebouw compleet renoveren en middels een uitbreiding met elkaar verbinden. Wij krijgen de vraag de directievoering en het bouwmanagement te verzorgen.

Als BTA het ontwerp bestudeert, blijkt dat het woonhuis en het bijgebouw ruim een meter in hoogte van elkaar verschillen. Diverse functionele woonruimtes worden via trappetjes op elkaar aangesloten. Dit sluit niet aan op de wens van de opdrachtgever, die juist in een toekomstgericht huis wil investeren.

De aanpak

BTA vraagt tijd om een nieuw ontwerp te schetsen en inventariseert de wensen van de opdrachtgever. We besluiten het bestaande bijgebouw op te offeren en het hoogteverschil door een verspringing in de dakconstructie op te vangen. Met als gevolg dat alle functionele ruimtes voor dagelijks gebruik gelijkvloers komen te liggen. De verschillende ruimten krijgen een logische plek in het woonhuis, waardoor de opdrachtgever het huis ook in de verre toekomst kan bewonen. Daarnaast hebben wij opdrachtgever geadviseerd om de woning te verduurzamen. Door middel van toepassen van dubbelglas, naisoleren van gevels en dak, het gebruik van een warmtepomp met vloerverwarming en het toepassen van zonnepanelen is de jaren 30 woning verduurzaamd.

In de uitbouw van 250 m2 verwerkt BTA een woonkeuken, een ontvangsthal, een bioscoopruimte, een grote carport voor twee auto’s en een dubbele berging met een buitenruimte, inclusief jacuzzi.

Bovendien adviseren we de opdrachtgever om tijdens de renovatie en uitbreiding gelijktijdig ook het buitenterrein in te richten, zodat de werkzaamheden op de locatie in een keer worden afgerond. Ook hiervoor maken we een ontwerp, waarin de wens voor een nieuwe en bredere oprijlaan en een nieuw hekwerk zijn verwerkt. Daarnaast richten we de achtertuin zo in, dat het zwembad en de trampoline vanuit het woonhuis, de woonkeuken en het terras zichtbaar zijn.

BTA presenteert het nieuwe ontwerp aan de hand van een 3D-visualisatie, zodat de opdrachtgever het eindresultaat met eigen ogen kan zien, terwijl de werkzaamheden nog moeten beginnen.

Nadat de opdrachtgever akkoord is gegaan met het ontwerp, verzorgt BTA de aanbesteding van de renovatie, de uitbreiding en de buitenruimte. We hebben meerdere offertes opgevraagd. Deze aanpak resulteert in een aanzienlijke kostenbesparing. Vervolgens verzorgen we de directievoering en het bouwmanagement tijdens de renovatie en de uitbouw. We onderhouden het contact met de tien uitvoerende partijen namens opdrachtgever en zorgen ervoor dat de afspraken rondom het budget en de opleveringsdatum worden nagekomen.

Het resultaat

Dankzij de inzet van BTA kan de opdrachtgever zoals gewenst zijn toekomstgerichte huis voor de zomervakantie van 2020 betrekken. De bestaande woning is compleet gerenoveerd, de uitbreiding is gerealiseerd en het buitenterrein is naar wens ingericht. We hebben de opdrachtgever ontzorgd én de investeringskosten aanzienlijk weten te verlagen.