Projecten > 

Begeleiding vergunningsaanvraag escaperoom, Zwolle

Begeleiding vergunningsaanvraag escaperoom, Zwolle

In The Great Escape is ontsnappen een uitdaging

In 2018 komt de The Great Escape in Zwolle voor een dilemma te staan. De onderneming moet haar escape rooms noodgedwongen van het pand aan de Westerlaan verhuizen naar een locatie aan de Burgemeester Drijbersingel in Zwolle. In verband met de studentenappartementen die zich boven de geplande escape rooms bevinden, is het voor de opdrachtgever echter lastig om de benodigde vergunning rond te krijgen. Daarom wordt BTA in de arm genomen om hem hierin te ondersteunen.

De aanpak

BTA pakt de draad op waar de ondernemer is vastgelopen, namelijk bij de gesprekken met de gemeente. Uit deze gesprekken wordt duidelijk dat er aanvullende eisen zijn op het gebied van geluid, brandwerendheid, akoestiek en capaciteit van de parkeerplaatsen voor fietsen en auto’s. Wij bekijken daarom de bestaande situatie en plaatsen het door de ondernemer gewenste programma in het pand.

Hierbij stellen we een heldere onderbouwing op voor wat betreft de keuzes op het gebied van brandveiligheid, brandcompartimentering, de draairichting van de vluchtdeuren, ventilatie, geluidsoverlast richting de studentenappartementen en de omgeving en de parkeerplaatsen voor fietsen en auto’s. Bovendien sturen we aan op diverse vrijstellingsmogelijkheden, aangezien de gemeente nieuwbouweisen stelt, terwijl de bedrijfsactiviteiten in een bestaand pand worden ondergebracht. Vervolgens verzorgen we op verzoek van de opdrachtgever de vergunningsaanvraag.

Het resultaat

Dankzij de ondersteuning van BTA kan The Great Escape haar bedrijfsactiviteiten voortzetten aan de Burgemeester Drijbersingel in Zwolle. De voorzorgsmaatregelen op het gebied van brandveiligheid, ventilatie en geluid zorgen ervoor dat de studenten en de omgeving geeft last ondervinden van de 6 escape rooms die inmiddels in het pand zijn gevestigd.