Eigen huisvesting - 2010

Een team dat zich dag in dag uit bezighoudt met bouwprojectmanagement is zich als geen ander bewust van de invloed die een werkomgeving uitoefent op de productiviteit. Daarom koos BTA van der Kolk bij het betrekken van het pand aan de Baileystraat in mei 2010 voor een huiselijke sfeer met veel licht en royale werkplekken en ruimte voor toekomstige uitbreiding.

Als expert op het gebied van duurzaam bouwen heeft BTA het kantoor zelf ook ingericht met duurzame installaties. Het kantoor is onderdeel van een nieuwbouwlocatie en voorzien van vloerverwarming, een energiezuinig alternatief voor centrale verwarming. Bovendien wordt gebruik gemaakt van een luchtwarmtepomp met elementen in zowel de vloer als het plafond, waarmee het kantoor in de zomer wordt gekoeld en in de winter verwarmd. De luchtwarmtepomp verwarmt een buffervat door middel van de compressie van lucht, waardoor gas overbodig wordt.

Het pand is smaakvol en eigenwijs ingericht. De originele opzet inspireert opdrachtgevers en bevordert de creativiteit van het team van BTA. In het midden van de ruimte is een pantry met een bar gerealiseerd. Die bar wordt tevens gebruikt als een verlenging van de werkplek.

Omdat het achterste gedeelte van het kantoor geen directe daglichtinval heeft, is voor de scheidingswanden glas gebruikt. Door middel van semitransparante prints op de glazen puien is privacy gewaarborgd, maar oogt het geheel nog steeds ligt en ruimtelijk.