PEC Zwolle- 2011 tot heden

Stadionuitbreiding PEC Zwolle

Vanwege het promoveren naar de eredivisie besloot PEC Zwolle om in de zomerstop van 2012 de uitbreidingsmogelijkheden van het stadion te onderzoeken, met als doel om in het nieuwe seizoen meer toeschouwers te kunnen ontvangen.

Het resultaat is een uitbreiding van het stadion van ca. 10.000 naar ca. 14.000, een vermeerdering van 4.000 plaatsen. Dit resultaat is boven de verwachting die PEC Zwolle voorafgaand aan het proces had.

BTA van der Kolk is als projectmanager vanaf de initiatieffase tot en met de oplevering bij het plan betrokken en doet de bouw- en vergunningsaanvraag. Voor het aanvragen van de vergunning zorgt BTA dat alle relevante documenten en informatie zijn verzameld, zodat niets het vlot verkrijgen van een vergunning nog in de weg staat. Bovendien zorgt het team van BTA vanuit zijn expertise dat essentiële stappen, zoals het laten maken van een vluchtplanberekening, niet over het hoofd worden gezien.

In het traject zijn de mogelijkheden en eisen die voortkomen uit het nieuwe stadionbesluit meegenomen. Nu staanplaatsen weer toegestaan zijn, is van deze mogelijkheid gebruik gemaakt om zoveel mogelijk plekken te creëren.

Een punt van aandacht daarbij was dat de constructie op die plek een dubbel aantal mensen moest kunnen dragen. Uit onderzoek van de constructeur, dat op advies van BTA is uitgevoerd, bleek dat de draagkracht van de constructie toereikend was.

Voor de esthetische aspecten werkt BTA binnen dit project samen met 19 het atelier architecten.

 

Interieurarchitectuur fanshop PEC Zwolle

Om meer beleving te creëren bij de bezoekers van de fanshop, besloot voetbalclub PEC Zwolle om deze winkel aantrekkelijker in te richten en vorm te geven.

BTA van der Kolk is bij het proces betrokken vanaf de ontwerpfase tot en met de oplevering. Om de suggestie van een voetbalveld te wekken, is een groene gymzaalvloer met de belijning als die van een voetbalveld gemaakt, de toonbank is vormgegeven als een doel, in het plafond zijn de kleuren van PEC Zwolle verwerkt en achter de displays zijn levensgrote afbeeldingen van de spelers te zien.

Behalve voor het interieurontwerp was BTA verantwoordelijk voor de planning, procesmanagement, verlichting, schilderwerk en het contact met de uitvoerende partijen.